Såning af gulerødder, hvidløg og radiser

Så blev det i mandags tid til mine første forsøg ud i såning på jordstykket. Jeg havde medbragt mine argentinske økologiske hvidløg samt de økologiske gulerods- og radisefrø fra Tiger.

Jeg valgte at så de første gulerødder og hvidløg ved siden af hinanden, da jeg har hørt, at hvidløgene skulle skræmme skadedyr væk fra gulerødderne. Jorden var stadig ganske luftig fra min indledende gennemgravning og jeg nænnede næsten ikke at betræde den, men det er svært at undgå, hvis man skal have en ordentlig arbejdsstilling.

Her er hvidløgsfeddene sat i jorden.
Her er hvidløgsfeddene sat i jorden.

Jeg trak nogle riller i jorden med en kultivator og et hakkejern, sådan cirka i en dybde, der svarede til hvad der står på frøposerne. Når man gør det, opstår der nogle jordvolde på hver side af rillen, som man bagefter river hen over rillen og banker på med riven, så jorden bliver trykket sammen om det såede. Hvidløgsfed ved man, hvad er, men gulerodsfrø er noget værre nips, især i Ørestads-vinden, så de sidste blev sået med lidt rund hånd. Der må så noget lugning til senere. Inden jeg såede, vandede jeg rillerne med vand nede fra den nærliggende kanal. Man lader lige jorden suge vandet, inden man sår.

Radisefrøene var mere håndterlige. Der var mange af dem og jeg såede efter, hvad der stod på posen, så det blev til 5 rækker. Nogle af rækkerne blev også lidt rundhåndede, så der skal også lidt lugning til.

Økologiske radisefrø
Økologiske radisefrø

Inde i vindueskarmen står minidrivhuset med spirer af græskar, hovedsalat og basilikum. Jeg kan se på græskarplanterne, at de vokser hurtigt, selv som kimplanter. Det er vist for tidligt at gøre noget med dem udenfor. Så vidt jeg har læst mig til, er det først i juni, at man planter dem udenfor? Gad vide, hvor lang tid de kan klare sig i vindueskarmen? På friland er det vist en plante, man skal være meget over, pga. deres kraftige vækst.

I tirsdags regnede det en del. I går var det vist sådan gråligt. I dag har det blæst meget kraftigt og flyene er lettet i nordvestlig retning hen over Amager. Jeg tænker, at jorden måske er blevet lidt tør i overfladen og måske skal have lidt vand på søndag?

Jeg har taget et stykke papir og lavet en plan over, hvad jeg har sået hvor. Det er jo ikke et stort jordstykke, men en god praksis at få ind under huden, hvis man gerne vil lave noget rotation på jordstykket.

Jeg kiggede lidt til de få ting, der allerede er på stykket. Det så ud til, at jordbærplanternes blade var blevet lidt grønnere, persillen var begyndt at titte op med friske grønne spirer – det er en 2-årig plante, så de må være sået sidste år – og jordskokkerne og topløgene gemte sig stadig under jorden.

I forgrunden min plan over jordstykket
I forgrunden min plan over jordstykket
Først jordbærrene, dernæst radiserækkerne
Først jordbærrene, dernæst radiserækkerne
Gulerødder, hvidløg, gulerødder, hvidløg
Gulerødder, hvidløg, gulerødder, hvidløg
Persillen titter frem
Persillen titter frem

En kommentar til “Såning af gulerødder, hvidløg og radiser”

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.