Plantning af mynte & kikærter

For en gangs skyld en vindstille aften på Vestamager. Jeg fik plantet 3 forskellige slags mynte, som jeg har fået af en ven. Jeg har hørt, at de breder sig rigtig meget, så jeg har forsøgsvis plantet dem i en nedgravet vaskebalje, som jeg har boret huller i bunden af til dræn. Hvis de skulle brede sig alligevel, kan de måske udrydde nogle af de mange følfod, der også breder sig via rodskud. Jeg finder dem, hver gang jeg roder i jorden.

Nyplantet mynte i baggrunden
Nyplantet mynte i baggrunden

Jeg fik også udplantet de kikærter, jeg har haft til spiring i vindueskarmen. Jeg aner ikke om de kan vokse på friland i Danmark, men vi får se.

 

Kikærteplanter
Kikærteplanter
Nyttehaven, 10. maj 2011
Nyttehaven, 10. maj 2011

2 kommentarer til “Plantning af mynte & kikærter”

  1. Halløj fra indre by!

    Med ren nysgerrighed vil jeg høre om hvordan det gik med kikærterne?? Kunne de vokse sig flotte og gode?

    Svar
    • Hej Morten

      Det gik godt med kikærterne. De kan sagtens vokse i Danmark. Der kom et fint antal bælge på hver plante. Der er 2 kikærter i hver bælg, så man skal have mange planter for at få et ordentligt udbytte. Man har dem så også til at vokse på marker, hvor de bliver høstet med mejetærskere.

      De kikærter jeg fik ud af planterne spiste jeg mens jeg var ude i haven.

      Med venlig hilsen
      Jakob

      Svar

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.