Gennemgravning

Op til 15 grader varmt skulle det være blevet i dag i Københavnsområdet. Ude i Ørestad fornægtede vestenvinden sig ikke, men alligevel blev det en dejlig eftermiddag, hvor jeg fik gravet resten af jordstykket igennem, så sveden sprang. Jeg fik også lavet en lille sti midt igennem. Resultatet ses nedenfor.

Jordstykket, 22. marts 2011, efter dagens gravearbejde
Jordstykket, 22. marts 2011, efter dagens gravearbejde

Under gravningen fik jeg fjernet en masse græstotter, men der er sikkert mere, hvor det kommer fra til fremtidigt lugearbejde. Jeg opdagede flere smattede kartofler og en enkelt gulerod og stødte også på flere gevækster, som var på vej op, nogle med gule blomster. Måske er der en kyndig sjæl, der kan fortælle mig, hvad det er? Se billedet herunder.

Hvad er det?
Hvad er det?

Jeg sørgede for at grave rundt om de jordbærplanter, der allerede er på stykket.

Jordbærplanter
Jordbærplanter

Gæssene fra sidst overfløj igen området og en enkelt sommerfugl gjorde også sin entré.

Første besøg på jordstykket

Forleden fik jeg at vide, hvilket jordstykke, jeg har fået tildelt i Ørestad Urbane Haver. Jeg tog derud søndag eftermiddag for at se dets beskaffenhed.

Der var en del visne solsikker, som jeg begyndte at hive op. På denne måde fik jeg også et indtryk af jorden og den ser ganske fin ud. Der var meget græs og ukrudt, så vidt mit utrænede øje kunne se, men også nogle jordbærplanter.

Rundt omkring på jorden lå der også en del planteskilte og større sten.

Planen for næste besøg er at få samlet de visne solsikker, stenene og planteskiltene og derefter en gennemgravning af jorden, indsamling af alt græsset og ukrudtet og rivning derefter. Jeg havde tænkt mig at gøre det i dag, men synes det er lidt for koldt. Der skulle komme mere varme de kommende dage.

Mine første idéer til, hvad der skal plantes: Hvidløg, gulerødder, salat (rucola måske), hokkaido-græskar, radiser, jordbær (dem, der er der) og jordskokker ikke at forglemme.